Blogi

Teollisen muotoilijan neljä E-kirjainta

Heikki Koivurova

Teollisen muotoilijan neljä E-kirjainta muodostavat joukon tavoitteita, joita kohti yrityksen ja tuotteen kanssa kulkea. Neljä E:tä muodostuvat sanoista ekonomia, ekologia, eettisyys ja esteettisyys. Kaikki nämä ovat ajattomia teemoja, joita jokaisen yrittäjän on hyvä pohtia.

Ekonomia on termi taloustieteelle ja taloudenhoidolle. Pääperiaate on, että uuden tuotteen tulee olla parempi kuin jo markkinoilla olevien tuotteiden, eikä se voi olla hintatasossaan merkittävästi jo olemassa olevia tuotteita hintavampi. Tämä tarkoittaa sitä, että tuote tulee pystyä myös tuottamaan edullisesti.

Ekologia on nykypäivän megatrendi. Ilmastokysymykset, vihreys ja luonnon huomioon ottaminen ovat tärkeitä arvoja, jotka yrityksen on otettava huomioon tuotekehityksessä ja brändiä rakennettaessa.

Eettisyys on noussut viime vuosina niin ikään kuluttajille oleelliseksi arvoksi. Työntekijöiden olot, materiaalit ja yrityksen arvot kiinnostavat ja puhututtavat. Esimerkiksi tuotteen materiaaleja valittaessa sekä ekologia että eettisyys ovat arvoja, joita kannattaa punnita tarkkaan. Mikään materiaali ei itsessään ole hyvä tai huono. On kuitenkin hyvä pohtia, mikä materiaali sopii käyttötarkoitukseen parhaiten.

Esteettisyys ei aina tarkoita kaunista. Esteettinen tuote voi olla myös komea, rouhea, kiltti… mitä vain. Tuotteen ulkomuoto on kuitenkin aina viesti. Mikä viesti siihen halutaan liittää?

Heikki Koivurova

Haluasitko jutella asiasta lisää, ota yhtettä!

040 067 4250 heikki@patteristo.fi
Tiedote
| Heikki Koivurova

Maaseuturahaston uuden ohjelmakauden yritystuet ke 23.8.2023 klo 14:30 ja 16:30

Uusi ohjelmaksusi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Tule kuulemaan tuoreeltaan Maaseuturahaston kuulumiset, Leader-rahoituksesta, Lipertekin ja Business Joensuun palveluista, Spurt-konsultaatioista ja Patteriston palveluista. Tilaisuus on maksuton, kahvitarjoilu, 15 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Huomaa: Kaksi kattausta, klo 14:30 ja 16:30. Lisätietoa ja ilmoittautumiset…

Lue lisää
Tiedote
| Heikki Koivurova

Vapaita työpisteitä vuodelle 2023

Avokonttoristamme löytyy tilaa myös omalle työskentelylle. Halusitpa vierailla luonamme päivän tai pidemmän aikaa, onnistuu se helposti! Työtilan hintaan kuuluu ergonominen työpiste, yhteisten tilojen sekä kahviautomaatin käyttö sekä autopaikka. Tarkastimme työpisteiden hinnoittelua vastaamaan vuoden 2023 kulurakennetta: Pelkkä työpiste (ilman koulutusta) 200 €/hlö/kk + alv Päiväpaikka (etätyöläisille) 20 €/hlö/päivä +…

Lue lisää
Tiedote
| Heikki Koivurova

Hinnasto vuodelle 2022

Vuodelle 2022 hinnastomme kokee joitakin muutoksia. Uudet hinnat on päivitetty nettisivuillemme. Tuotteistamiskoulutus Patteristo Expressin tuotteistamiskoulutus auttaa sinua saamaan tuotteesi markkinoille nopeasti ja ilman turhia sivupolkuja. Jokainen viikko kanssamme alkaa inspiroivalla asiantuntijaluennolla, jonka ympärille sen viikon toimenpiteet rakennetaan. Käytössäsi ovat modernit työtilamme, tuotteistamisen asiantuntijapalvelut sekä muiden yrittäjien tuki. Tuotteistamiskoulutus 800e +…

Lue lisää