Heikki Koivurova 

”Teollisen muotoilijan koulutus on erinomainen yhdistelmä tekniikkaa ja kaupallisia näkemyksiä”

– Heikki Koivurova –

Heikki Koivurovaa on perustellusti luonnehdittu maanläheiseksi muotoilijaksi, joka hallitsee materiaalit, menetelmät ja teollisen tuotannon kestävän kehityksen vaateet. Teollisen muotoilijan osaamiseen yhdistyy tuotemuotoilun ja -suunnittelun ohella yritysmielikuvan ja brändin rakentaminen.

Koivurova on todellinen kokemusasiantuntija, hän on toiminut yrittäjänä yli 30 vuotta. Ensimmäisen oman yrityksensä Totaldesign Oy:n Koivurova perusti muovi-insinööri Aarno Junturan kanssa vuonna 1988.

Yhtiön asiakaslista puhuu puolestaan: Ponsse Oy, Sisu Defence, Sisu Terminal Systems, Normet Oy, Sampo-Rosenlew, Logset Oy, Sako-Beretta Oy, Business Joensuu ja Business Finland.

Heikki Koivurova on ollut mukana kehittämässä myös kauppa- ja teollisuusministeriön Design Start -ohjelmaa, jonka tavoitteena oli tuoda muotoilijan palvelut pk-yritysten saataville. 

Materiaaliosaamisessa Heikin erityisosaamista ovat muovi- ja komposiitti-tuotteet, geopolymeerit ja niiden komposiitit. Vuonna 2008 Koivurova palkittiin kaikkien aikojen ensimmäisellä Vuoden muoviteko -palkinnolla.  

Ota yhteyttä

Aino Lampio

”En ole tyyppi, joka nousee estradille. Olen omalla paikallani kuuntelijana, sparraajana ja ongelmien ratkaisijana”

– Aino Lampio –

Aino Lampio on tuotesuunnittelija ja tekstiilitaiteilija (TaM). Hän on toiminut yrittäjänä ja opettajana yli 30 vuotta. Yrittäjän reaalimaailmasta tärkeä oppi kertyi vuosina 2014-2018 sen jälkeen, kun Aino yhtiökumppaninsa kanssa voitti Joensuun Tiedepuiston liikeideakilpailun. Lampiolla hoitotarvikkeita kehittäneessä CareCaressa oli tuotekehittäjän rooli. Siinä roolissa hänen aiempi pehmeiden materiaalien tuntemuksensa laajeni kovien materiaalien puolelle.

Startup-yrittäjyys opetti konkreettisesti myös sen, että yrittäjyys on kova laji. Ratkaistavia asioita alkuvaiheen suunnittelusta markkinoille on valtava määrä – apu, sparraus, neuvot ja kokemuksen tuoma konkretia nousevat arvoon arvaamattomaan.

Heikki Koivurovan työparina Aino näkee roolinsa käytännön asioiden huolehtijana, arjen mahdollistajana. Itseään Lampio kuvaa realistiksi, joka nauttii suunnattomasti ongelmanratkaisusta ja yhdessä tekemisestä.

Aino Lampion opetustyöt käynnistyivät jo vuonna 1980. Ammattikorkeakoulun Muotoilun koulutusohjelmassa Joensuussa hän on opettanut mm. tuotannonsuunnittelua. Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen laitoksen opetustöiden jälkeen Aino opettaa nyt viikoittain Soisalo-opistossa Heinävedellä.

Ota yhteyttä

Tuotteistamispalvelut

Patteristo Expressin tekemisen ydin on kehittämisessä, tuotteistamisessa, kaupallistamisessa ja yrityskuvan rakentamisessa.

Lue lisää

Tuotteistamiskoulutus

Konseptointi, Design, Ramp Up – siinä Patteristo Expressin yhdessä työstämisen tiivis kiteytys.

Lue lisää

Hae mukaan

Startup-yrityksille, vakiintuneille toimijoille, tuotekehitystiimeille. Tarjolla on onnistumisen mahdollisuus, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää