Blogi

Startup-yrityksen tuotekehitys: asiakas – ansainta- viestintä

Heikki Koivurova

Edellisessä blogitekstissämme tutustuimme tuotekehityksen vaiheisiin jo olemassa olevan yrityksen näkökulmasta. Uutta yritystä rakennettaessa ei kuitenkaan välttämättä ole tietoa markkinoista, valmiita verkostoja, kokemusta tuotekehityksestä ja osaamista viedä projektia eteenpäin. Joskus asiakkaatkin ovat hukassa. Uusi yritys ei pääsääntöisesti voi lastata mitään olemassa olevan tiedon ja kokemuksen päälle, vaan on lähdettävä rakentamaan kokonaisuutta pienistä palasista.

Uusilla yrityksillä menee keskimäärin kolme vuotta aikaa yrityksen perustamisesta tuotteiden valmistumiseen, eli siihen, että rahaa alkaa virrata myös yritykseen sisään. Se on mielestämme aivan liian kauan. Siksi Patteristo Expressillä haetaan ratkaisua ongelmaan: Olisiko yrityksen ja tuotteiden kehittämisen – perättäin tekemiselle – vaihtoehtoja ja voisiko tuotteen saada markkinoille nopeammin?

Meidän tavoitteemme on saada koko yrityksen speksi aikaiseksi puolessa vuodessa!
Tavoitteeseen päästäksemme tulee kaikkea kehittää käsi kädessä, yhtä aikaa. Asiakas otetaan mukaan tuotekehitysprojektiin alusta alkaen ja pohditaan, kenelle tuotetta myydään. Suoraan kuluttajalle vai jälleenmyyjien ja maahantuojien kautta eteenpäin? Kallista vai halpaa, paljon vai vähän? Kuinka tuotteesta viestitään asiakkaalle? Kenelle tuote on tehty ja miksi sitä kutsutaan? Millä argumenteilla tuote myydään?

Samaan aikaan voidaan ideoida yrityksen nimi, piirrellä grafiikkaa ja suunnitella tuotetta. Yhtä aikaa tuotekehityksen kanssa ryhdytään jo viestimään tulevasta tuotteesta maailmalle ja keräämään kokoon asiakaskuntaa.

Tuote suunnitellaan vuoropuhelun tuottamien tulosten mukaiseksi. Tämän jälkeen lähdetään tekemään speksistä paperivalmista: Tiedetään malleina tarkkaan, millainen tuote on tulossa. Parhaimmillaan tuote ja brändi on jo tunnettu, ennen kuin raskain investointi, eli se itse tuote viedään tuotantoon!

Patteristo Express tarjoaa mahdollisuuden yrittäjien väliselle vuoropuhelulle tiimissä, jossa joka ainoa tuote käydään erikseen ja yhdessä läpi. Uskomme, että yhdessä tekemällä jokainen tekijä voi saavuttaa paremman tuloksen, kuin yksin tehden. Tällä metodilla tuote voidaan saada markkinoille 1,5 vuodessa tai jopa nopeammin.

Tutustu koulutukseemme ja hyppää mukaan! Sen voit tehdä missä vaiheessa vuotta tahansa. Me tarjoamme sinulle työtilat sekä ohjauksen tuotekehitykseen. Sinä saat keskittyä yrityksesi ja tuotteesi viemiseen kohti markkinoita.

Heikki Koivurova

Haluasitko jutella asiasta lisää, ota yhtettä!

040 067 4250 heikki@patteristo.fi
Tiedote
| Heikki Koivurova

Maaseuturahaston uuden ohjelmakauden yritystuet ke 23.8.2023 klo 14:30 ja 16:30

Uusi ohjelmaksusi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Tule kuulemaan tuoreeltaan Maaseuturahaston kuulumiset, Leader-rahoituksesta, Lipertekin ja Business Joensuun palveluista, Spurt-konsultaatioista ja Patteriston palveluista. Tilaisuus on maksuton, kahvitarjoilu, 15 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Huomaa: Kaksi kattausta, klo 14:30 ja 16:30. Lisätietoa ja ilmoittautumiset…

Lue lisää
Tiedote
| Heikki Koivurova

Vapaita työpisteitä vuodelle 2023

Avokonttoristamme löytyy tilaa myös omalle työskentelylle. Halusitpa vierailla luonamme päivän tai pidemmän aikaa, onnistuu se helposti! Työtilan hintaan kuuluu ergonominen työpiste, yhteisten tilojen sekä kahviautomaatin käyttö sekä autopaikka. Tarkastimme työpisteiden hinnoittelua vastaamaan vuoden 2023 kulurakennetta: Pelkkä työpiste (ilman koulutusta) 200 €/hlö/kk + alv Päiväpaikka (etätyöläisille) 20 €/hlö/päivä +…

Lue lisää
Tiedote
| Heikki Koivurova

Hinnasto vuodelle 2022

Vuodelle 2022 hinnastomme kokee joitakin muutoksia. Uudet hinnat on päivitetty nettisivuillemme. Tuotteistamiskoulutus Patteristo Expressin tuotteistamiskoulutus auttaa sinua saamaan tuotteesi markkinoille nopeasti ja ilman turhia sivupolkuja. Jokainen viikko kanssamme alkaa inspiroivalla asiantuntijaluennolla, jonka ympärille sen viikon toimenpiteet rakennetaan. Käytössäsi ovat modernit työtilamme, tuotteistamisen asiantuntijapalvelut sekä muiden yrittäjien tuki. Tuotteistamiskoulutus 800e +…

Lue lisää